La Banda Bardi is meer dan een gewoon muziekgezelschap. Als amateurzangers houden we natuurlijk van zingen en geven we graag concerten om ons publiek te laten genieten. Maar musiceren binnen ons ensemble is meer dan dat. De term vocale werkplaats komt nog het dichtst in de buurt van wat we doen en wie we zijn. Het resultaat is niet ons doel, juist het proces is belangrijk. Muziek en tekst goed voorbereiden; ritme, poëzie en harmonie leren kennen; zelf initiatief nemen; samen op zoek naar de taal van de muziek: daar werken we aan.

 

Niet perfect, wel kwetsbaar

La Banda Bardi bestaat uit circa twaalf zangers. Het ensemble staat onder leiding van Joost van der Linden. Hij kiest het repertoire met zorg uit – van ontroerende Italiaanse madrigalen tot swingende volksmuziek en ondersteunt de zangers in het leren ontdekken en interpreteren van muzikale bouwstenen als poëzie, ritme, melodie en harmonie. Met andere woorden: hij stimuleert de zanger om te experimenteren met en te communiceren vanuit muzikale bouwstenen om zo het muzikale initiatief binnen de groep te vergroten. Want dát is immers het ware ensemble-zingen! Afhankelijk van het repertoire zijn er ook concertmomenten waarop Joost besluit de muzikale leiding los te laten en La Banda zelfstandig laat musiceren.
Zijn filosofie: “Het gaat niet om perfectie. Leren is een proces, kwetsbaarheid is welkom.”

 

Bijzondere locaties

La Banda Bardi geeft per programma meerdere concerten, waarvan altijd één in de Sint Joostkapel – what’s in a name – in Gouda: een sfeervolle kapel met een prachtige akoestiek. Daarnaast kiezen we altijd een bijzondere locatie uit, zoals Kunstenaarsvereniging Pictura in Dordrecht, de kerk van Sennevoy le Bas, La Chapelle de Saint Phal in Vanvey , Chateau de Crépan in Prusly-sur-Ource in de Bourgogne, Pauluskerk in Rotterdam of maken we een kleine tournee naar de provincies Friesland en Groningen.
Klik hier voor La Banda Bardi op reis

Gastmusici & Speciaal arrangement

Tijdens het project ‘She’s like the Swallow’ (voorjaar 2018) werd La Banda Bardi  begeleid door Elly van Munster (chitarrone en romantisch gitaar). In 2019 werkte La Banda Bardi opnieuw samen met Elly van Munster en barokvioliste Annabelle Ferdinand in het programma Hemelse Modder: een programma dat speciaal samengesteld werd vanwege een jubileum van de Nijland Stichting.

Speciaal voor La Banda Bardi schreef gitarist/componist Reyer Zwart  een nieuw arrangement over She’s like the Swallow. Deze opdracht werd mede mogelijk dankzij een gift van de Nijland Stichting.

 

Voor meer informatie over Joost van der Linden klik hier

Concert agenda
 • Let op er komt weer een serie concerten aan. klik hier voor meer details
  Of hier om kaarten  te bestellen.
   
   

  • 13 november 2021,
  aanvang 15.00 uur
  Oranjekerk, Rozenlaan 20,
  3051 LS Rotterdam

  • 14 november 2021,
  aanvang 15.00 uur
  Sint-Joostkapel,
  Lage Gouwe 134,
  2801 LK  Gouda 
‘Like’ ons op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Geïnformeerd blijven?
Wij sturen aan onze geabonneerden concert-aankondigingen per email, wilt u die ook ontvangen, dan kunt u hier uw gegevens achterlaten.